Met ons meezingen?

We staan altijd open voor nieuwe leden. Als regel is enige muzikale (koor)ervaring gewenst, maar beslist niet in elk geval. U kunt altijd één maand -ofwel vier repetities- vrijblijvend meezingen. In die periode vindt een zangtest plaats en wordt in overleg met artistiek leider Bert ‘t Hart bekeken of u bij één van de twee koren past.

Veelal worden nieuwe koorleden aangedragen door huidige zangers. Vaak is er ook interesse na één van onze uitvoeringen.

Belangstelling om één van onze koren te versterken? Laat ons dat weten. Stuur een Email naar ons secretariaat, via info@Plantagekoor.nl.

We hebben geen secretariaat dat 24/7 aanwezig is. Laat altijd uw telefoonnummer achter. Dat kan handig zijn.

Leden betalen een contributie van 35 euro per maand. We betalen bij voorkeur per regulier kwartaal, die steeds ingaan per januari, april, juli en oktober.

Dat komt neer op 105 euro per kwartaal. Graag betalen bij de start van elk nieuw kwartaal. Geeft u aan onze penningmeester (penningmeester@plantagekoor.nl) even door per welke datum u bent gestart bij één van onze koren?

Geef svp ook uw adres, Email-adres en telefoonnummer (inclusief mobiel) even door aan zowel penningmeester als secretariaat. Soms kan dat handig zijn. U wordt niet bedolven onder Email. Uw gegevens worden nooit verder verspreid.

De eerste maand voor aspirant-leden is gratis -een proefperiode. Zo kunt u (en kunnen wij) ontdekken of we muzikaal bij elkaar passen. De artistiek leider bepaalt uiteindelijk of personen worden toegelaten tot één van onze koren. Dat gaat in een vriendschappelijke en informele sfeer.

Ook vóór die acceptatie is het verstandig om even kennis te maken met de diverse Bestuursleden, en met de leden van uw koor. Vraag het secretariaat zo nodig om een lijstje van deze koorleden.

Voor een soepele overdracht van uw contributie: het IBAN-nummer van Plantagekoor én Amadeuskoor is NL48INGB0004532160. Uw betaling (over drie maanden) ontvangen we graag voorafgaand aan elk nieuw kwartaal.

De penningmeester verzoekt u niet te betalen via andere kwartalen (maart-april-mei, etc). Dat geeft veel verwarring. Als u tussendoor instapt, dan graag het resterende kwartaalbedrag ineens. Bij onduidelijkheden, neem even contact op met de penningmeester (penningmeester@plantagekoor.nl) of tijdens de repetities in vivo.

Komt u naar de repetities? Snel een parkeerplaats vinden, dat kan lastig zijn -en daarnaast prijzig. U kunt het beste parkeren buiten de Singelgracht, vlakbij de Dappermarkt. Daar geldt een veel lager tarief en is er ’s avonds ruimte. Daarna is het zo’n 12 minuten te voet naar de Manegestraat.

Repetities

We repeteren elke week. De koorleden bestuderen thuis de partituur, zodat voldoende voortgang wordt gemaakt. Dat vraagt van elk koorlid enige discipline en serieuze inzet.

Daar zijn we duidelijk over. Je kunt immers niet zonder elkaar. Als koor heb je een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Op de repetities werken we ook aan de klankkleur en koordynamiek. Zeker één keer per jaar organiseren we een aparte workshop stemvorming, door een professionele zangpedagoog -als extra stimulans.

Tijdens de zomervakantie wordt gedurende 5-6 weken niet gerepeteerd.

Elke maandag repeteren we van 19:00-22:00 uur, in de Muziekschool aan de Manegestraat, in Amsterdam. Dat is een kleine zijstraat van de Nieuwe Kerkstraat (bij nummer 122), vlakbij de Weesperstraat en niet zo ver van Artis. Komt u naar de repetitie, dan graag even een seintje per Email. Zorg dat u een kwartiertje vóór de aanvang aanwezig bent.

Van 19:00-20:30 repeteert als regel het Amadeuskoor, daarna het Plantagekoor, tot 22:00 uur. De laatste weken vóór een concert overlappen de repetities voor een deel.