Twee concerten per jaar

Onze openbare concerten vinden traditioneel plaats rond Kerstmis en in de loop van het voorjaar, rond Pasen of in de vroege zomer. Onze vaste locatie is de prachtige Engelse Kerk aan het Begijnhof, in Amsterdam-Centrum.

Die concerten zijn een begrip in de Amsterdamse muziekwereld.

We zorgen bij onze uitvoeringen voor professionele begeleiding (viool, altviool, contrabas, piano, soms harp) van veelal jonge vakmusici. Daarvan zijn enkelen later zeer bekend geworden. Onze vaste pianist is Rocus van den Heuvel.

Als de muziek daarom vraagt, nodigen we ook we professionele solisten uit, zoals Jeanneke van Buul, Barbara Bordon, Wiebe Gotink, Bert ’t Hart, Katharine Dain, Ireen van Bijnen en Nelleco Aalders.

volgende-concert-banner

Op zaterdag 30 september 2017 houden we ons Jubileum-concert, omdat onze artistiek leider en dirigent Bert ’t Hart zijn 25-jarige jubileum viert als koorleider, cantor organist en muzikale inspirator in de Amsterdamse regio.

Door Plantagekoor en Amadeuskoor wordt Mirjams Siegesgesang uitgevoerd, van Franz Schubert, met als pianist Rocus van de Heuvel en met Marijke van der Harst als gast-sopraan.

Alvast een voorproefje van Mirjams Siegesgesang op YouTube? Klik hier

De Duitse tekst zien, met Engelse vertaling?  Klik hier

Laat uw  kinderen kennismaken met klassieke muziek!
Altijd gratis toegang voor kinderen tot 12 jaar

Grijsbalk_Halve_Hoogte_H

Het volledige programma is als volgt:

1.Menus propos enfantins [ 1913] Erik Satie 1866-1925,  [Childish Small Talk]

1. Le chant guerrier du Roi des Haricots [oorlogslied van de Koning der Sperciebonen]

2. Ce que dit la Princesse des Tulipes [wat de Prinses van de Tulpen zegt]

3. Valse du chocolat aux amandes [Wals van chocola met amandelen] Bert ’t Hart orgel

2. Prière [ 1919]  opus 158 b  Camille Saint-Saëns 1835 -1921

Ruña ’t Hart viool en Bert ’t Hart  piano of orgel

3. Drei  Gesänge opus 83 [1850] Robert Schumann 1810-1856

1. Resignation [J.B.]

2. Die Blume der Ergebung [Rückert]

3. Der Einsiedler [Eichendorff]

Bert ’t Hart bariton en Rocus van den Heuvel piano

4. Mirjams Siegesgesang  [1828] D 942  Franz Schubert  1797- 1828

voor sopraan en gemengd koor en piano

Plantagekoor en Vocaal ensemble Amadeus, gast-sopraan Marijke van der Harst,

Rocus van den Heuvel piano, Bert ’t Hart dirigent

Pauze, waarbij u een borrel wordt aangeboden. U heeft tevens de gelegenheid om Bert ’t Hart te feliciteren.

5. Strijkerssextet ”Verklärte Nacht” [1899] opus 4  Arnold Schönberg

Runa ’t Hart viool , Mayu Konoe viool, Elisa Karen Tavenier altviool,

Take Konoe altviool, Pieter de Koe cello  en Kalle de Bie cello

6. Maria, Mater gratiae [1888] op 47,2 Gabriel Fauré 1845-1924

voor sopraan, bariton  en piano, bewerking Bert ’t Hart

Marijke van der Harst sopraan, Bert ’t Hart bariton en strijkersensemble.

Praktische informatie

Aanvang: 20:15 uur. Het is fijn als u tijdig aanwezig bent, dus uiterlijk om 20:00 uur. Het concert duurt tot ongeveer 22:00 uur. Halverwege het concert is er een pauze met koffie, thee en een (gratis) borrel.

In de pauze heeft u ook de gelegenheid om Bert ’t Hart persoonlijk te feliciteren.

Kaarten: Kaarten zijn verkrijgbaar in de Engelse Kerk, vanaf 19:30 uur. Toch nog vragen? Stuur een Email naar info@Plantagekoor.nl.

Prijzen: €15 voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar gratis.

Komt u naar één van onze uitvoeringen?

U bent van harte welkom bij onze concerten, veelal rond Kerstmis en rond Pasen. Om begrijpelijke redenen hebben we graag dat u op tijd aanwezig bent.

En denk ook graag aan het volgende:

• Mobiele telefoon graag tijdig uit;
  • Vroeg aangekomen: veelal de betere plaatsen;
  • Kinderen zijn van harte welkom (tot 12 jaar gratis toegang);
  • Er is een pauze halverwege de uitvoering;
  • In de pauze wordt koffie en thee geserveerd;
  • Bij de balie kunt u vooraf een programmaboekje (met de teksten) kopen, tegen nominale kosten;
  • De Engelse Kerk heeft slechts één toilet. Houd u daar rekening mee.

Hoe kom ik bij de Engelse Kerk?

De Engelse Kerk bevindt zich aan het Begijnhof -vlakbij het Spui- in het hart van Amsterdam. Het is één van de oudste gebouwen uit Amsterdam, uit de 14e-eeuw.

Vanaf het Centraal station neemt u tram 1, 2, 5 of 9. Uitstappen bij het Spui. Dan is het nog 5 minuten lopen.

Parkeren is lastig. Parkeer bij voorkeur buiten het centrum en neem tram of fiets.

engelse_kerk_inside_empty_m