Twee concerten per jaar

Onze openbare concerten vinden traditioneel plaats rond Kerstmis en in de loop van het voorjaar, rond Pasen of in de vroege zomer. Onze vaste locatie is de prachtige Engelse Kerk aan het Begijnhof, in Amsterdam-Centrum.

Die concerten zijn een begrip in de Amsterdamse muziekwereld.

We zorgen bij onze uitvoeringen voor professionele begeleiding (viool, altviool, contrabas, piano, soms harp) van veelal jonge vakmusici. Daarvan zijn enkelen later zeer bekend geworden. Onze vaste pianist is Rocus van den Heuvel.

Als de muziek daarom vraagt, nodigen we ook we professionele solisten uit, zoals Jeanneke van Buul, Barbara Bordon, Wiebe Gotink, Bert ’t Hart, Katharine Dain, Ireen van Bijnen en Nelleco Aalders.

volgende-concert-banner

Kerstconcert 2017

Op zondag 17 december 2017 houden wij ons jaarlijkse Kerstconcert, ook nu in de Engelse Kerk, een prachtlocatie op het Begijnhof, met zowat de beste akoestiek in Amsterdam.

We bieden u deel 4 en deel 5 van het tijdloze meesterwerk

Weihnachtsoratorium, van J.S. Bach

Fallt mit Danken, fallt mit loben

Ehre sei dir, Gott, gesungen

en daarnaast

Leatatus sum (psalm 121), van Domenico Scarlatti

Ave Maria, van Giovanni di Palestrina

Vroeg boeken kan verstandig zijn, om teleurstelling te voorkomen.

Anno 2017 heeft Bachs Weihnachtsoratorium een een zelfde reputatie als de andere passies van Bach, de Johannes-Passion en de Matthäus-Passion.

Het Weihnachtsoratorium hoort tot de hoogtepunten van de barokmuziek en stelt zeer hoge eisen aan de uitvoerders: complexe, meerstemmige koordelen en complexe solozang en –begeleiding.

Onze uitvoering biedt u vier solisten en een opvallend grote muzikale begeleiding, waarbij de hoornpartij door het orgel wordt uitgevoerd.

Het concert staat onder leiding van Bert ’t Hart, dirigent en artistiek leider en wordt begeleid door onze vaste pianist Rocus van den Heuvel.

De vier solisten zijn:

Ireen van Bijnen, sopraan

David Cohen, alt

Guido Groenland, tenor

Bob Sloots, bariton

Op de afbeelding onderaan ziet u een fragment van de oorspronkelijke partituur van het Weihnachtsoratorium, in het snelle handschrift van J.S. Bach.

Laat uw  kinderen kennismaken met klassieke muziek!
Altijd gratis toegang voor kinderen tot 12 jaar

Praktische informatie

Aanvang: 15:15 uur. Het is fijn als u tijdig aanwezig bent, dus uiterlijk om 15:00 uur. Het concert duurt tot ongeveer 16:45 uur. Halverwege het concert is er een pauze met koffie en thee.

Kaarten: Kaarten zijn verkrijgbaar in de Engelse Kerk, vanaf 14:30 uur. Toch nog vragen? Stuur een Email naar info@Plantagekoor.nl.

Prijzen: €15 voor volwassenen, €13 voor CJP en 65-plus-kaarten, kinderen tot 12 jaar gratis.

Komt u naar één van onze uitvoeringen?

U bent van harte welkom bij onze concerten, veelal rond Kerstmis en rond Pasen. Om begrijpelijke redenen hebben we graag dat u op tijd aanwezig bent.

En denk ook graag aan het volgende:

• Mobiele telefoon graag tijdig uit;
  • Vroeg aangekomen: veelal de betere plaatsen;
  • Kinderen zijn van harte welkom (tot 12 jaar gratis toegang);
  • Er is een pauze halverwege de uitvoering;
  • In de pauze wordt koffie en thee geserveerd;
  • Bij de balie kunt u vooraf een programmaboekje (met de teksten) kopen, tegen nominale kosten;
  • De Engelse Kerk heeft slechts één toilet. Houd u daar rekening mee.

Hoe kom ik bij de Engelse Kerk?

De Engelse Kerk bevindt zich aan het Begijnhof -vlakbij het Spui- in het hart van Amsterdam. Het is één van de oudste gebouwen uit Amsterdam, uit de 14e-eeuw.

Vanaf het Centraal station neemt u tram 1, 2, 5 of 9. Uitstappen bij het Spui. Dan is het nog 5 minuten lopen.

Parkeren is lastig. Parkeer bij voorkeur buiten het centrum en neem tram of fiets.

engelse_kerk_inside_empty_m