Twee concerten per jaar

Onze openbare concerten vinden traditioneel plaats rond Kerstmis en in de loop van het voorjaar, rond Pasen of in de vroege zomer. Onze vaste locatie is de prachtige Engelse Kerk aan het Begijnhof, in Amsterdam-Centrum.

Die concerten zijn een begrip in de Amsterdamse muziekwereld.

We zorgen bij onze uitvoeringen voor professionele begeleiding (viool, altviool, contrabas, piano, soms harp) van veelal jonge vakmusici. Daarvan zijn enkelen later zeer bekend geworden. Onze vaste pianist is Rocus van den Heuvel.

Als de muziek daarom vraagt, nodigen we ook we professionele solisten uit, zoals Jeanneke van Buul, Barbara Bordon, Wiebe Gotink, Bert ’t Hart, Katharine Dain, Ireen van Bijnen en Nelleco Aalders.

volgende-concert-banner

Op zondag 2 april 2017 (twee weken vóór Pasen) houden we ons Voorjaarsconcert c.q. Paas/Passie-concert. In die tijd komt het eerste groen weer aan de bomen. We brengen u:

• Miserere in C Mineur, van Johann Adolf Hasse (1699-1783), een meesterwerk van deze Duitse componist, die in  zijn tijd wereldberoemd was. Veel composities van Hasse zijn verbrand na een bombardement in de Zevenjarige Oorlog (1756-1763).
  • J.S. Bach: Cantate Aus der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir, BWV 131
  • J. S. Bach: Cantate Du wahrer Gott und Davids Sohn, BWV 23, speciaal geschreven voor de periode voorafgaand aan Pasen.

Deze uitvoering heeft een uitzonderlijk zware instrumentale bezetting, met twee
hobo’s, fagot, altviool. twee violen, cello, contrabas en orgel.

De twee solisten (bas en sopraan) worden nog bekend gemaakt.

Het Miserere van Johann Hasse is een boetepsalm (Heer, wees mij genadig) van
koning David, i.e. psalm 51 uit het Bijbelboek Psalmen (Oude Testament). Deel I van de tekst is een belijdenis van de zonden, deel II is een roep om vergeving en belofte van toewijding aan God.
De twee cantates van Bach passen bij de Paas/Passie-tijd.

Laat uw  kinderen kennismaken met klassieke muziek!
Altijd gratis toegang voor kinderen tot 12 jaar

Grijsbalk_Halve_Hoogte_H

Paas/Passie-concert of Voorjaarsconcert

zondag 2 april 2017

hasse_johann_sepia_m

We verwachten een even hoge opkomst als bij ons Kerstconcert 2016, met ruim 260 bezoekers en een 30-tal kinderen. De Engelse Kerk was nooit eerder zo vol. Let op: jeugdigen onder de 12 jaar hebben bij ons altijd gratis toegang. Ook dit Voorjaarsconcert vindt plaats in de prachtige Engelse Kerk, aan het Begijnhof in Amsterdam.

De concerten van Plantagekoor en Vocaal Ensemble Amadeus hebben een deels overlappend repertoire, en staan onder leiding van Bert ’t Hart.

hasse_johann_name_txt_h

Met een kaartje in de voorverkoop (betaald via bank of via koorleden die u kent) krijgt u een gratis programmaboekje en een VIP-behandeling. Zo kunt u direct doorlopen, zonder te wachten bij de balie.

hasse_johann_color_2_m

Meer weten over Johann Adolf Hasse?   Klik hier

Praktische informatie

Aanvang: 15:15 uur. Het is fijn als u om 15:00 aanwezig bent. Het concert duurt tot ongeveer 17:00 uur. Halverwege het concert is er een pauze met koffie en thee.

Kaarten: Kaarten zijn verkrijgbaar in de Engelse Kerk, vanaf 14:45 uur of in de voorverkoop. Zie hieronder. Toch nog vragen? Stuur een Email naar info@Plantagekoor.nl.

Prijzen: €15 voor volwassenen,  €13 bij CJP, Pas 65 en Stadspas. De toegang voor kinderen tot 12 jaar is gratis.

Voorverkoop: Kaarten bestellen via de voorverkoop? Het bedrag moet één week voor de uitvoering op onze rekening NL48INGB0004532160 staan, ten name van “Plantagekoor”. Stuur ook een korte Email naar penningmeester@Plantagekoor.nl. Vermeld duidelijk uw naam.

Per Email laten we u dan weten hoe u uw kaartje in de Engelse Kerk ophaalt.

Komt u naar één van onze uitvoeringen?

U bent van harte welkom bij onze concerten, veelal rond Kerstmis en rond Pasen. Om begrijpelijke redenen hebben we graag dat u op tijd aanwezig bent.

En denk ook graag aan het volgende:

• Mobiele telefoon graag tijdig uit;
  • Vroeg aangekomen: veelal de betere plaatsen;
  • Kinderen zijn van harte welkom (tot 12 jaar gratis toegang);
  • Er is een pauze halverwege de uitvoering;
  • In de pauze wordt koffie en thee geserveerd;
  • Bij de balie kunt u vooraf een programmaboekje (met de teksten) kopen, tegen nominale kosten;
  • De Engelse Kerk heeft slechts één toilet. Houd u daar rekening mee.

Hoe kom ik bij de Engelse Kerk?

De Engelse Kerk bevindt zich aan het Begijnhof -vlakbij het Spui- in het hart van Amsterdam. Het is één van de oudste gebouwen uit Amsterdam, uit de 14e-eeuw.

Vanaf het Centraal station neemt u tram 1, 2, 5 of 9. Uitstappen bij het Spui. Dan is het nog 5 minuten lopen.

Parkeren is lastig. Parkeer bij voorkeur buiten het centrum en neem tram of fiets.

engelse_kerk_inside_empty_m

Passie_Paasconcert_2017_poster