Twee concerten per jaar

Onze openbare concerten vinden traditioneel plaats rond Kerstmis en in de loop van het voorjaar, rond Pasen of in de vroege zomer. Onze vaste locatie is de prachtige Engelse Kerk aan het Begijnhof, in Amsterdam-Centrum.

Die concerten zijn een begrip in de Amsterdamse muziekwereld.

We zorgen bij onze uitvoeringen voor professionele begeleiding (viool, altviool, contrabas, piano, soms harp) van veelal jonge vakmusici. Daarvan zijn enkelen later zeer bekend geworden. Onze vaste pianist is Rocus van den Heuvel.

Als de muziek daarom vraagt, nodigen we ook we professionele solisten uit, zoals Jeanneke van Buul, Barbara Bordon, Wiebe Gotink, Bert ’t Hart, Katharine Dain, Ireen van Bijnen en Nelleco Aalders.

Zomerconcert 2019

Eén week na Pinksteren brengen wij u op zondagmiddag 16 juni 2019

“Gloria” van Francis Poulenc

met daarnaast liederen van Johannes Brahms en Franz Schubert

Er zijn nog enkele toegangskaarten ….

Ons Kerstconcert 2018 was volledig uitverkocht

De Franse componist Francis Poulenc (1899-1963) schreef zijn “Gloria” in 1959, in een periode dat de kerken in Europa langzaam minder vol raakten. Bij Poulenc was nooit sprake van enige geloofscrisis.
Zijn magistrale en eigenzinnige werk “Gloria” is sterk religieus, en is een moderne lofzang op God, met teksten in het Latijn.

Poulenc trad toe tot de Rooms-Katholieke kerk, toen in 1935 zijn goede vriend Pierre-Octave Ferroud omkwam bij een auto-ongeluk. Het “Gloria” is één van zijn laatste composities. Het stuk werd voor het eerst uitgevoerd in 1961, in Boston, twee jaar vóór zijn dood.

Als componist was Poulenc vrijwel autodidact. Het “Gloria” bestaat uit zes zeer verschillende delen: Gloria in excelsis Deo, Laudamus te, Domine Deus, Rex caelestis, Domine Fili unigeneti, Domine Deus, Agnus Dei en Qui sedes.

Het stuk is tegelijk brutaal, uitdagend, mysterieus, diepgelovig en soms bijna overweldigend. Hier en daar bespeurt u Arabische klanken en jazzy elementen. Eind vijftiger jaren was jazz in Parijs extreem populair. In Poulenc schuilde zowel een kwajongen als een monnik, klonk het.

Met o.a. Ruña ’t Hart, viool, Rocus van den Heuvel, orgel, en Ireen van Bijnen, sopraan

U kunt kaarten reserveren voor ons Zomerconcert, via info@Plantagekoor.nl

Laat uw  kinderen kennismaken met klassieke muziek! Onze concerten geven altijd gratis toegang voor kinderen tot 12 jaar

Praktische informatie

Aanvang: 15:15 uur. Het is fijn als u tijdig aanwezig bent, dus uiterlijk om 15:00 uur. Het concert duurt tot ongeveer 16:45 uur. Halverwege het concert is er een pauze met koffie en thee.

Kaarten: Kaarten zijn verkrijgbaar in de Engelse Kerk, vanaf 14:30 uur. Toch nog vragen? Stuur een Email naar info@plantagekoor.nl.

Prijzen: €15 voor volwassenen, €13 voor CJP en 65-plus-kaarten, kinderen tot 12 jaar gratis.

Komt u naar één van onze uitvoeringen?

U bent van harte welkom bij onze concerten, veelal rond Kerstmis en rond Pasen. Om begrijpelijke redenen hebben we graag dat u op tijd aanwezig bent.

En denk ook graag aan het volgende:

• Mobiele telefoon graag tijdig uit;
  • Vroeg aangekomen: veelal de betere plaatsen;
  • Kinderen zijn van harte welkom (tot 12 jaar gratis toegang);
  • Er is een pauze halverwege de uitvoering;
  • In de pauze wordt koffie en thee geserveerd;
  • Bij de balie kunt u vooraf een programmaboekje (met de teksten) kopen, tegen nominale kosten;
  • De Engelse Kerk heeft slechts één toilet. Houd u daar rekening mee.

Hoe kom ik bij de Engelse Kerk?

De Engelse Kerk bevindt zich aan het Begijnhof -vlakbij het Spui- in het hart van Amsterdam. Het is één van de oudste gebouwen uit Amsterdam, uit de 14e-eeuw.

Vanaf het Centraal station neemt u tram 1, 2, 5 of 9. Uitstappen bij het Spui. Dan is het nog 5 minuten lopen.

Parkeren is lastig. Parkeer bij voorkeur buiten het centrum en neem tram of fiets.

engelse_kerk_inside_empty_m