Twee concerten per jaar

Onze openbare concerten vinden traditioneel plaats rond Kerstmis en in de loop van het voorjaar, rond Pasen of in de vroege zomer. Onze vaste locatie is de prachtige Engelse Kerk aan het Begijnhof, in Amsterdam-Centrum.

Die concerten zijn een begrip in de Amsterdamse muziekwereld.

We zorgen bij onze uitvoeringen voor professionele begeleiding (viool, altviool, contrabas, piano, soms harp) van veelal jonge vakmusici. Daarvan zijn enkelen later zeer bekend geworden. Onze vaste pianist is Rocus van den Heuvel.

Als de muziek daarom vraagt, nodigen we ook we professionele solisten uit, zoals Jeanneke van Buul, Barbara Bordon, Wiebe Gotink, Bert ’t Hart, Katharine Dain, Ireen van Bijnen en Nelleco Aalders.

Kerstconcert 2019

Zondagmiddag 22 december aanstaande om 14.30 uur

“Messiah van Georg Friederich Händel”

Georg Friedrich Händel componeerde de Messiah op 56 jarige leeftijd in een periode van twee weken. De eerste uitvoering vond plaats in Dublin in 1742 voor een publiek dat hoepelrokken en zwaarden thuis liet omdat de concertzaal te klein was. Het libretto van de Messiah houdt het midden tussen vermaak en godsdienstoefening en is dus geen kerkmuziek. Aanvankelijk werd het alleen uitgevoerd in theaters en concertzalen en gold het als ‘educatief entertainment’. Pas vanaf 1750 klonk de Messiah ook in kerkgebouwen. Alle teksten zijn ontleend aan de Bijbel en beschrijven de geschiedenis van de ‘Messias’, Hebreeuws voor ‘gezalfde Gods’, vanaf de oudtestamentische profetieën van zijn komst en de geboorte van Jezus (Deel I), via diens boodschap en het onbegrip daarover, zijn kruisiging, opstanding en hemelvaart (Deel II) naar de betekenis daarvan voor de gelovigen (Deel III).

Praktische informatie

Aanvang: 14.30 uur. Het is fijn als u tijdig aanwezig bent, dus uiterlijk om 14:15 uur. Het concert duurt tot ongeveer 17:15 uur. Halverwege het concert is er een pauze met koffie en thee.

Kaarten: Kaarten in de voorverkoop à € 20,– per persoon zijn vooraf te bestellen via email – info@plantagekoor.nl

Kaarten bij de kassa in de Engelse Kerk zijn te koop à € 25,– per persoon (graag contant voldoen – geen Pin aanwezig !)

Prijzen: €20 voor volwassenen, € 17,50 voor CJP en 65-plus-kaarten, kinderen tot 16 jaar gratis.

Komt u naar één van onze uitvoeringen?

U bent van harte welkom bij onze concerten, veelal rond Kerstmis en rond Pasen. Om begrijpelijke redenen hebben we graag dat u op tijd aanwezig bent.

En denk ook graag aan het volgende:

• Mobiele telefoon graag tijdig uit;
  • Vroeg aangekomen: veelal de betere plaatsen;
  • Kinderen zijn van harte welkom (tot 12 jaar gratis toegang);
  • Er is een pauze halverwege de uitvoering;
  • In de pauze wordt koffie en thee geserveerd;
  • Bij de balie kunt u vooraf een programmaboekje (met de teksten) kopen, tegen nominale kosten;
  • De Engelse Kerk heeft slechts één toilet. Houd u daar rekening mee.

Hoe kom ik bij de Engelse Kerk?

De Engelse Kerk bevindt zich aan het Begijnhof -vlakbij het Spui- in het hart van Amsterdam. Het is één van de oudste gebouwen uit Amsterdam, uit de 14e-eeuw.

Vanaf het Centraal station neemt u tram 1, 2, 5 of 9. Uitstappen bij het Spui. Dan is het nog 5 minuten lopen.

Parkeren is lastig. Parkeer bij voorkeur buiten het centrum en neem tram of fiets.

engelse_kerk_inside_empty_m